گنبدهای یخی هیمالیا ، بزرگ ترین منبع آب شیرین در هیمالیا

به گزارش خانه انگلیسی، دو مخروط یخی غول پیکر در شمال هند و در یک روستای دورافتاده در نزدیکی صومعه Phyang در لداخ ایجاد شده اند. آن ها زمستان سال گذشته به وسیله لوله کشی از یخچال ها و جریانات های بالای کوهستان ساخته شده اند و باعث می شوند که آب در شب های زمستان یخ بزند. در طول بهار، خورشید به آرامی این مخروط ها را آب می نماید و منبع ثابتی را برای روستاییان به منظور آبیاری محصولات خود مانند جو، سیب و سایر محصولات کشاورزی فراهم می نماید. این مخروط های یخی، گنبد یخی (ice stupas) نامیده می شوند چرا که شکل متفاوت آن ها مشابه زیارتگاه بودایی است. اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، 50 مورد از گنبدهای یخی هیمالیا در سراسر لداخ ایجاد خواهد شد که حدود 10 میلیون لیتر آب برای آبیاری کشاورزان فراهم می نماید. ناحیه لداخ در استان جامو و کشمیر هند، یک بیابان سرد است. قرار گیری این بیابان در خلاف مسیر باد، مانع ورود ابرهای موسمی به این منطقه می گردد. منبع اصلی آب در این جا، بارش برف زمستانی در کوهستان ها می باشد. تمام تپه های بزرگ یخی در ارتفاع ایجاد می شوند و در طول بهار آب می شوند و به سمت پایین جریان پیدا می نمایند. اما در طول ماه های بحرانی آوریل و می، زمانی که کشاورزان درحال کاشت محصولات تازه هستند، جریان ها خشک می شوند. در اواسط ماه ژوئن، چون دما به شدت و سریع بالا می رود، آب شدن سریع برف و یخچال های کوهستان باعث ایجاد آب فراوان و حتی سیل می گردد. در پاییز، تمام فعالیت های کشاورزی متوقف می شوند و هنوز جریان کمی وجود دارد که به رودخانه Indus ریخته می گردد و دیگر قابل استفاده نمی باشد. پس در ادامه با ما در مجله گردشگری خبرنگاران همراه باشید، برای معرفی گنبدهای یخی در هیمالیا...

گنبدهای یخی هیمالیا ، بزرگ ترین منبع آب شیرین در هیمالیا

از گنبدهای یخی هیمالیا چه میدانید؟

در سال 2014، Sonam Wangchuk، مهندس اصلاح طلب و مخترع لداخی، راه چارهی برای این مشکل پیدا کرد. راه چاره او این بود که آب های هدر رفته از جریان ها را جمع آوری نموده و آن ها را در کوه های بزرگ یخی ذخیره نموده تا در بهار آب شوند و زمانی که کشاورزان به آن احتیاج دارند، به آن ها داده شوند.

این ایده در یکی از صبح های گرم ماه می، زمانی که به یخ زیر پل توجه کرد و متوجه شد که در معرض نور مستقیم خورشید است که یخ را آب می نماید نه دمای محیط، به فکر Wangchuk رسید.

ایده Wangchuk بسیار ساده و هوشمندانه است و احتیاجی به پمپ یا نیروی کار ندارد. لوله های زیر زمینی، آب را از کوهستان حدود 60 متر، تا جایی که به تنهایی می توان با وجود نیروی گرانش این آب یخ زده را پخش کرد، به سمت پایین می آورند. اّب قبل از رسیدن به سطح زمین به طور مداوم یخ می زند و مخروط یخی با ارتفاع 30 تا 50 متری را ایجاد می نمایند. شکل مخروط بعلاوه دارای مزیتی است که مساحت سطح کمتری نسبت به حجم خود دارد و میزان بسیار کمی از یخ در برابر نور مستقیم خورشید قرار می گیرد بنابراین زمان آب شدن یخ طولانی تر می گردد.

یکی از اولین نمونه های Wangchuk به ارتفاع 20 فوت ساخته شد که شامل 150000 لیتر آب می شد. این مخروط در طول بهار و حتی در اواسط ماه می که دما به20 درجه می رسد هم دوام داشت. یکی دیگر از گنبدهای یخی هیمالیا که در نزدیکی جنگل بود، تا ماه جولای توانست ذوب نشده باقی بماند.

دو گنبد مخروطی Wangchuck از گنبدهای یخی در هیمالیا که در نزدیک صومعه Phyang واقع شده اند، حدود 80 فوت ارتفاع دارند و دارای آب کافی برای آبیاری 10 هکتار زمین کشاورزی در ماه های خشک هستند. این کار، یک پروژه با سرمایه گذاری جمعی بود. کمپانی بزرگ ساعت رولکس هم Wangchuck را برای انجام این پروژه حمایت مالی نموده اند که به گفته وی، این پول برای ساخت برج های یخی بیشتر استفاده خواهد شد.

منبع: همگردی

به "گنبدهای یخی هیمالیا ، بزرگ ترین منبع آب شیرین در هیمالیا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گنبدهای یخی هیمالیا ، بزرگ ترین منبع آب شیرین در هیمالیا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید