سفر به دور دنیا از دریچه کتاب، سفرنامه برادران امیدوار؛ شناخته شده ترین کتاب گردشگری ایران
به گزارش خانه انگلیسی، خبرنگاران - کوثر سامانی: امروزه گردشگری به نام یکی از مجذوب کننده ترین و پردرآمدترین صنایع جهان و راهی برای تبادل فرهنگی کشورهای مختلف شناخته می شود. صنعتی که به شیوه های گوناگون سعی در جذب افراد و تشویق آنها به سفر کردن دارد و یکی از ابزارهایی که صنعت گردشگری در این راه از آن بهره می برد، کتاب است. آثار مکتوبی که هم دیدگاه صاحبان اندیشه و متخصصان در این زمینه را بیان کنند و هم به معرفی مقاصد گردشگری در سراسر جهان بپردازند و شوق به جاده زدن را در مردم ایجاد کنند.
شعار روز دنیای دنیاگردی 2021
گردشگری برای رشد فراگیر شعاری است که سازمان دنیای گردشگری (UNWTO) برای روز دنیای گردشگری سال 2021 انتخاب کرده است. هدف از انتخاب این شعار، تلاش برای آغاز دوباره گردشگری (پس از همه گیری کرونا) با هدف کمک به رشد و بهبود شرایط اقتصادی کشورهای دنیا به ویژه جوامع در حال توسعه است.
تأثیرگذارترین کتاب های گردشگری
تا به امروز کتاب های بسکمک در دنیا با موضوع گردشگری و دنیاگردی به چاپ رسیده اند که برخی از آنها همچنان جزو پرفروش ترین ها به تعداد می فرایند. ویژگی شاخص این کتاب ها، صرف نظر از ارائه اطلاعات باارزش درباره مقاصد مختلف گردشگری دنیا، تحت تأثیر قرار دادن خواننده مشتاق کردن آن به سفر است. 1000 مکانی که قبل از مرگ باید ببینید، نوشته Patricia Schultz، ببر سفید اثر Aravind Adiga، ماجراجویی های بزرگ تألیف Alastair Humphreys، بخورید، عبادت کنید، عشق بورزید نوشته Elizabeth Gilbert، داستان عجیب سفرهای مردی دوچرخه سوار از هند تا اروپا در پی عشق اثر Per J Andersson و بهترین سفرهای دو نفره نوشته Mike & Anne Howard برخی از پرفروش ترین و البته تأثیرگذارترین کتاب های گردشگری در دنیا به تعداد می فرایند.
این آثار الهام بخش خوانندگان را ترغیب می کنند که ترس از ناشناخته ها را کنار بگذارند و به دنیای ماجراجویی و تجربه کردن قدم بگذارند. اگر تا امروز این کتاب ها را نخوانده اید، توصیه می کنم حداقل یکی از آنها را تهیه کنید و بخوانید، شاید راه زندگی تان را عوض کرد یا حداقل در روزهای پاندمی کرونا حال وهوایتان را.
سفرنامه برادران امیدوار؛ از هندوستان تا سرزمین اینکاها
حالا که بحث کتاب های الهام بخش گردشگری به میان آمد، بی انصافی است اگر از سفرنامه برادران امیدوار نام نبریم. کتابی با بیان ماجراجویانه و پر حادثه که عناوین جالب توجهی دارد: دلهره و مرگ، جایی که جهنم سبز نام دارد، مسافر یخ زده قطب جنوب، جاده وحشت، در سرزمین افسانه آمیز خورشید پرستان و ...
برادران امیدوار، عیسی و عبدالله اولین دنیاگردان ایرانی به تعداد می فرایند که 10 سال از عمر خود را در سفر به نقاط مختلف دنیا گذراندند و حاصل مشاهدات و تجربیات خود را در قالب یک سفرنامه منتشر کردند. این دو برادر در سال 1333 هجری شمسی سفر ماجراجویانه خود را با دو موتورسیکلت آغاز کردند و به این ترتیب لقب اولین دنیاگردان ایرانی را به خود اختصاص دادند.
برادران امیدوار در طول سفرهای خود با شخصیت های سیاسی و فرهنگی زیادی دیدار کردند و هم از زادگاه خود با این شخصیت ها سخن گفتند و هم مشاهدات و تجربیات سفرهایشان را با آنها به اشتراک گذاشتند. اگرچه سال ها از انتشار سفرنامه برادران امیدوار می گذرد اما این اثر همچنان یکی از الها م بخش ترین و شناخته شده ترین کتاب های گردشگری در ایران است. در ادامه بخش هایی خواندنی و مجذوب کننده سفرنامه برادران امیدوار را تورق می کنیم:
سرزمین شگفتی های دنیا
هرگز گمان نمی بردیم که از نخستین لحظه ورود به سرزمین شگفت انگیز هند با این همه حوادث و ماجراهای جور واجور روبه رو شویم... ما، پس از یک ماه اقامت در سیلان، به جنوبی ترین نقطه هندوستان قدم نهادیم، به دکمک که مملو از عجایب است، به مر و بومی که هزاران افسانه درباره اش گفته اند و می گویند و خواهند گفت! در این سرزمین، در سرزمینی که وسیع و پهناور است؛ در سرزمینی که به صورت یک قاره صغیر است، در سرزمینی که جمع اضداد است، در سرزمینی که مملو از عجایب و غرایب است، به قدری فرهنگ ها و تمدن ها، آیین ها و مذاهب، رسوم و سنت های مختلف رواج دارد که بیان همه آنها در یک جا و یک کتاب میسر نیسد و شاید از عهده هیچ نویسنده ای برنیاید...هر یک از ایالات هندوستان دارای زبان و فرهنگ و تمدن جداگانه ای هستند، تمدنی که مخصوص خود آنهاست و در استان دیگری از آن کمتر نشانی خواهید یافت...
در سرزمین افسانه آمیز خورشیدپرستان!
اینک قدم در سرزمینی می گذاشتیم که حتی پیش از کشف دنیای نو، دارای تمدنی بسیار درخشان بود. تاریخ چندان خبری از قبایل و اقوامی که پیش از اینکاها در سرزمین پرو می زیسته اند ندارد. با این وجود می توان اذعان کرد که پیش از اینکاها هم اقوامی در کشور پرو بوده اندو اینکاها تمدن این اقوام را اساس تمدن خویش قرار داده اند.. سکنه این سرزمین زیورهای گوناگونی هم داشته اند که بیشتر از طلا و فیروزه بود، آیینه هایی که ذغال سنگ بی دود داشته اند، جمجمه های اطفال را اه اشکال گوناگونی درمیاوردند و استخوان های مردگان را رنگ سرخ می زدند. یگانه فلزی که می شناختند طلا بود و در گوشه ای از این سرزمین مس هم به دست می آمد که آن را با طلا مخلوط می کردند. در گوشه ای از مملکت هم ساختمان هایی در زیرزمین پیدا شده است و مجسمه هایی با سرهای بسیار درشت در آن ساختمان ها به دست آمده است. حتی در این ساختمان ها کاشی هایی هم دیده شده است که تصاویری از زنددگی زیرزمینی دارد، تصاویری که گویی پناهگاهی برای جلوگیری از حملات هوایی است.
در میان کتاب هایی که در حوزه گردشگری در کشور منتشر می شوند آثار متمایز، تأثیرگذارو الهام بخش کمتر دیده می شود، بیشتر کتاب های چاپ شده در این زمینه تخصصی هستند و نیاز مخاطب عام را برطرف نمی کنند. در ایران امروز، کم نیستند ایرانیان اهل سفر که تجربیات جالب و هیجان انگیزی دارند، تجربیاتی که اگر به شیوه درست و حفظ مجذوب کنندهیت های آن به رشته تحریر دربیایند مخاطبان خود را پیدا خواهند کرد و هم افراد بسکمک را مشتاق سفر می کنند و هم اهل مطالعه.
منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران