شالی ها جوانه زدند ، نشاکاری 150 هزار هکتار از برنج زارها

به گزارش خانه انگلیسی، آب وهوای مطبوع بهاری، بارندگی کافی و شرایط مساعد جوی، حال و روز شالی کاری و شالیزارها را در مازندران بیش از هرسال دیگری، بهاری و پررونق نموده است.

شالی ها جوانه زدند ، نشاکاری 150 هزار هکتار از برنج زارها

به گزارش خانه انگلیسی آنلاین به نقل از مهر، از هر منطقه ای در مازندران که عبور می کنی، عطر شالی از دشت ها و مزارعی که به تازگی از خواب زمستانی بیدار و با شخم و شیار مهیای برنج کاری شده است، به مشام می رسد.

مرد و زن شالی کار دوشادوش هم پا به مزرعه می گذارند تا قوت زندگی را از زمین های حاصلخیز شمال برداشت نمایند، فصل شالی و شالی کاری از یک ماه قبل از عید در شالیزارهای مازندران آغاز شد و اکنون بسیاری از شالیزارها در مرحله نشاکاری واقع شده است.

کرونا و شیوع آن تا به امروز نتوانسته کشاورز و شالی کار مازندرانی را خانه نشین کند و مردان وزنان مزرعه دار با رعایت توصیه های بهداشتی برای کسب روزی حلال، فصل نو شالی کاری را آغاز نموده اند.

سال جاری 215 هزار هکتار از شالیزارهای مازندران به زیر کشت شالی رفته که هزار هکتار بیشتر از سال قبل است و پیش بینی می گردد میزان فراوری شلتوک در استان از 1.4 میلیون تن سال قبل نیز فراتر رود.

حاج عباس از شالیزارهای قدیمی مازندرانی است که به تازگی، شالیزارهایش را برای نشاکاری آماده نموده است، گفت: سال جاری به توصیه های کارشناسان تصمیم به کشت مکانیزه مزرعه گرفته ام و این کار نسبت به هزینه های بالای فراوری سنتی برایم به صرفه تر بوده است.

وی که از خراب شدن بخشی از بذرهایش به دلیل گرمای بیش ازحد هفته گذشته ناراحت بود، ادامه داد: با یاری شالی کارهای هم جوار توانستم به خزانه گیری و استفاده از بذر نشای آنان استفاده کنم و مزرعه ام را به مرحله نشاکاری برسانم.

این شالی کار مازندران ادامه داد: سال جاری خوشبختانه اوضاع و شرایط برای شالی کاری مطلوب است، بارندگی های خوب قبل از کشت سبب شد تا دغدغه تأمین آب برای شالیزارها را نداشته باشیم و امیدوارم سال پرباری در پیش باشد.

مقابله با آفت ساقه خوار برنج

آرام آرام رنگ شالیزارهای مازندران سبز می گردد، بهار فصل رویش و روئیدن است و برای کشاورزان و شالی کاران مازندرانی، تلاش و تلاش را معنا می نماید تا پس از یک دوره پنج تا شش ماهه دسترنجشان را به برنج تبدیل نمایند و در سفره ایرانیان قرار دهند. هم زمان با فصل شالیزاری، کارشناسان به کشاورزان توصیه می نمایند تا مراقب آفات و بیماری هایی نظیر کرم ساقه خوار برنج باشند. این آفت دارای دو تا سه نسل است که جوانه شالی را نشانه می گیرد.

عبدالرحمن زاغی، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران اضافه نمود: این آفت در نسل اول باعث مرگ جوانه مرکزی گیاه برنج و در نسل دوم باعث سفید شدن خوشه می گردد، این آفت در صورت عدم مدیریت مناسب می تواند خسارت مالی به محصول وارد کند و برای جلوگیری از خسارت احتمالی، مبارزه با این آفت در قالب روش های مبارزه تلفیقی توصیه و تأکید می گردد.

زاغی توضیح داد: مبارزه زراعی و مکانیکی یکی از روش های مبارزه با این آفت است، مبارزه مکانیکی شامل حذف علف های هرز داخل و حاشیه مزارع، استفاده از ارقام مقاوم، تغذیه مناسب و استفاده از کودهای حاوی سیلیس برای افزایش مقاومت گیاه برنج، حذف بوته های آلوده (بوته هایی که غلاف برگ آن ها به رنگ قهوه ای یا طلایی شده اند) هنگام وجین اول یا دوم در کاهش آلودگی های نسل بعد بسیار تأثیرگذار است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران مبارزه بیولوژیک با استفاده از زنبور تریکوگراما علیه تخم کرم ساقه خوار را از راه های دیگر مبارزه با این آفت برشمرد.

نشاکاری 151 هزار هکتار از شالیزارها

تا به امروز حدود 210 هزار از شالیزارهای مازندران نشاکاری و شخم و شیار شده است.

رمضانی، مسئول امور برنج سازمان جهاد کشاورزی مازندران در این زمینه گفت: از مجموع شالیزارهای استان 208 هزار هکتار شخم و شیار شد و از این میزان 151 هزار هکتار نشاکاری شده است.

وی درباره کشت مکانیزه برنج نیز گفت: از مجموع نشاکاری های صورت گرفته، 78 هزار به شیوه سنتی و 72 هزار هکتار با استفاده از ماشین آلات نشاکاری شده است.

مسئول امور برنج سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به شرایط آب وهوایی مطلوب و ذخیره مناسب آبی پیش بینی کرد که سال جاری تمامی شالیزارهای استان به زیر کشت فرایند و مسئله ای ازنظر کمبود آب وجود نداشته باشد.

رمضانی درعین حال به شالی کاران توصیه کرد تا با سم پاشی صحیح و به موقع به مقابله با آفت کرم ساقه خوار بپردازند.

مازندران سالانه 40 درصد برنج موردنیاز کشور را تأمین می نماید.

  • کشاورزان تب شالیزار را با کرونا اشتباه نگیرند
  • پروتکل بهداشتی مقابله با کرونا به نشاکاران شمالی ابلاغ شد
  • شباهت یک بیماری با ویروس کرونا | وبا و تب شالیزار در کمین مردم
منبع: همشهری آنلاین

به "شالی ها جوانه زدند ، نشاکاری 150 هزار هکتار از برنج زارها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شالی ها جوانه زدند ، نشاکاری 150 هزار هکتار از برنج زارها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید