چگونه از مادرانمان مراقبت کنیم؟

به گزارش خانه انگلیسی، در این گزارش به دغدغه های مادران در دوران جوانی، میانسالی و سالمندی اشاره و راه حل هایی نیز برای برطرف آن ها مطرح شده است.

چگونه از مادرانمان مراقبت کنیم؟

به گزارش، امروز تقویم ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز مادر را یادآوری می نماید. فرشتگانی که در هر سن و سالی باشند، احتیاج ها و مسائل فرزندشان را بر احتیاج ها و مسائل خود مقدم می دانند.

فداکاری تمام و کمال مادران سبب شده آن ها برای رفع احتیاج های خود آن طور که باید وقت نگذارند و دیگران نیز از این مهم غافل شوند. امروز، اما وقت آن است که کمی هم از زاویه ای متفاوت به نحوه رفتار با مادران خود بنگریم و سعی کنیم متوجه مسائل، احتیاج ها و خواسته های آنان باشیم.

شاید در روز مادر کوشش برای درک مسائل مادران و فهمیدن راه چاره های لازم برای رفع کردن این مسائل، از خرید هر هدیه ای ارشمندتر باشد. مسائلی که در این گزارش تنها گوشه ای از آن ها به همراه راه چاره هایشان از زبان علی اصغر کیهان نیا، مشاور خانواده و لیلا کریمی فرشی، کارشناس صدای مشاور سازمان بهزیستی آمده است. آن ها در این گزارش به دغدغه های مادران در دوران جوانی، میانسالی و سالمندی اشاره و راه چاره هایی نیز برای رفع آن ها مطرح نموده اند.

این گروه از مادران، آن هایی هستند که فرزندشان هنوز به جهان نیامده است یا این که فرزند خردسال و مدرسه ای دارند. مسائلشان هم محدود به همین دوران می گردد، نگرانی ها و مسائلی که از زمان بارداری، از 9 ماهی که کودک را در بطن خود دارند، از زمانی که به مقام مادر می رسند تا زمانی که فرزند را به مدرسه می فرستند، آغاز و ادامه پیدا می نماید. در این سن، بیشترین کار را پدران می توانند برای تازه مادران انجام دهند.

افسردگی پس از زایمان: اولین مسئله ای است که برای مادران جوان و نه البته همه شان به وجود می آید. پریشانی و تغییر در خلق وخو برای بعضی از تازه مادران ممکن است به وجود آید. فکر این که یک موجود کوچک در وجودشان بوده است و حالا همین موجود، به صورتشان زل می زند و ترس این که با او باید چه کار نمایند، شاید روز و شب را از مادر جوان ما بگیرد.

راهنما: افسردگی زایمان، اصلا عجیب و غریب نیست و ممکن است برای بسیاری از تازه مادران اتفاق بیفتد. حضور خانواده و همسر برای التیام این درد، بهترین گزینه است. حمایت عاطفی می تواند هم قلب هایتان را به هم نزدیک کند و هم این که به کاهش و از بین رفتن افسردگی یاری کند. مراجعه به پزشک متخصص و مشاوره هم کارساز است.

نگرانی های مادرانه: این نگرانی از تولد نوزاد آغاز می گردد، از زمانی که مادر به خاطر بیماری، به خاطر غذا نخوردن و حتی وزن نگرفتن نوزاد و کودک خردسالش به پزشک متخصص و مشاوران مراجعه می نماید. نگرانی از این که نوزادش، در نمودار نرمال وزن و قد قرار نگرفته، حتی می تواند او را از خواب و خوراک بیندازد و روحش را آزار دهد.

راهنما: به عنوان پدر و همسر، بهتر است نقش پدرانه و همسرانه تان را انجام دهید. درست است که برای مراقبت از نوزاد این مادر است که بیشترین نقش را دارد، اما شما هم از همسرتان حمایت عاطفی کنید. گاهی که او خسته است، به نوزاد و فرزند خردسال تان غذا دهید و با او بازی کنید. درست است که شما از صبح تا شب کار نموده اید، اما می توانید یک ساعت از وقت تان را صرف فرزندتان کنید تا مادر کمی استراحت کند یا این که به کار های خودش برسد. با این کار او را کمی از مسائل دور نموده اید و به او اطمینان قلبی داده اید که همراهش هستید. مادر فرزندتان، با همراهی شما، راحت تر می تواند وظایفش را انجام دهد.

درس و مشق: مسائل تحصیلی فرزندان از زمانی آغاز می گردد که فرزند پایش را در مدرسه می گذارد. فقط کافی است که معلم یا مدیری، مادری را به مدرسه بخواند و از ضعف فرزند در برقرار کردن ارتباط با دوستانش، خشم، درسی که بد است و حتی گوشه گیری فرزندش بگوید، همین باعث می گردد زیر چشمش گود برود، دلهره بیفتد توی دلش و روزش تاریک و سیاه گردد.

راهنما: اگر فرزندی مهارتی را نمی داند، مثلا نمی داند چطور باید با دوستانش ارتباط برقرار کند یا این که کنترل خشم نمی داند و حتی گوشه گیر است، نتیجه بی توجهی پدر و مادر هر دو با هم است، اما هیچ وقت دیر نیست. به عنوان پدر خانواده بهتر است که به مشاور مراجعه کنید و با او مشورت کنید و همین امروز، آموزش فردی را به او یاد دهید تا دل نگرانی های همسرتان، رفع گردد. بهتر است شما هم نقش پدرانه را انجام دهید و از درس و مشق فرزندتان آگاه شوید، از او درس بپرسید و تکالیفش را کنترل کنید. با این کار هم ارتباط با فرزندتان بهتر می گردد و همین این که به مادر خانواده یاری نموده اید.

حالا فرزندان بزرگ شده اند یا در سن نوجوانی یا در سن دانشگاه یا ازدواج هستند. نگرانی ها و مسائل نیز همپای رشد فرزندان بزرگ شده است. حالا فرزندان در کنار پدر خانواده می توانند، کاری نمایند تا مسائل و دغدغه مادران کم گردد.

دوران نوجوانی: نگرانی ها از سن نوجوانی، شاید مهم ترین دغدغه برای مادرانی است که دختر یا پسرشان در این سن قرار دارند. از این که فرزندشان تنهایی را به بودن با خانواده ترجیح می دهد. از این که در گوشی اش، عکس هایی که نباید دارد و حتی از این که با کسانی که نباید دوست است. نگرانی هایی که رنگ وبویی مادرانه دارد.

راهنما: برای این که فرزندتان به کانون خانواده برگردد، تنهایی را ببوسد و کنار بگذارد و دل به خوشی های گوشی همراه نبندد، فقط مادر ها مسؤولیت ندارند. بهترین کار این است که به عنوان پدر خانواده برنامه ریزی کنید. برنامه با هم بودن خانواده، آنقدر ها هم سخت نیست، شما می توانید از یک بازی ساده خانوادگی مانند اسم و فامیل آغاز کنید یا تمام خانواده را به یک پیک نیک خانوادگی ببرید. شما

به عنوان پدر خانواده با این کار ها می توانید، هم روابط بین اعضای خانواده را عمیق تر کنید و هم نوجوان خانواده را به کانون گرم برگردانید. شما نوجوانان هم بهتر است به مادرتان احترام بگذارید و احترامی را که فقط محدود به روز مادر نموده اید در تمام روز های دیگر نثارش کنید. درک کنید مادر نگران شماست و اگر نکته ای را به شما گوشزد می نماید، به خاطر شماست بنابراین همراهش باشید و اگر با نظراتش مخالفید با او به آرامی صحبت کنید. مادری که شما را تر و خشک نموده و خیلی نگرانتان است، از دانستن نگرانی ها، لذت ها و خوشی های شما، استقبال خواهد نمود و بدانید که هیچ کسی، مانند پدر و مادر نمی تواند دوستتان باشد و دوستتان بدارد، حتی اگر دوست

15 ساله تان باشد.

ریخت و پاش گران: وظایفی که انجام نمی گردد، در این سنین بیشترین فشار را به مادران می آورد. این که مادری با اتاق خواب به هم ریخته دختر یا پسرش مواجهه می گردد و بعد مجبور است در کنار تمام وظایف، شغلی که دارد چه خانه داری باشد و چه بیرون کار کردن، وظایف فرزندش را هم انجام دهد.

راهنما: اگر اتاق خواب شما، محدوده شخصی شماست، پس شما هم باید آن را مرتب و تمیز کنید. مادر شما خدمتکارتان نیست. اگر اتاق تان را تمیز می نماید یا اگر در کنار شغلش، خسته به کار های خانه هم می رسد و برایتان غذای گرم درست می نماید، این لطف اوست، پس با کلمات محبت آمیز با او برخورد کنید و این کلمات را به عمل هم برسانید. کمی مسؤولیت پذیر باشید و خودتان کار های اتاقتان را انجام دهید. شما هم گاهی دست به کار شوید. با غذا درست کردن، خرید کردن مایحتاج خانه و حتی یاری در خانه تکانی، به او عملی نشان دهید که دوستش دارید و از او تشکر کنید.

شغل و ازدواج: رفتن به دانشگاه، شغل پیدا کردن و بعد یک ازدواج پیروز دغدغه همه مادران در زمانی است که فرزندانشان 18 سالگی را پشت سر می گذارند. دغدغه هایی که طبیعی اند، اما مادر است دیگر، نگرانی با نطفه شما درونش بسته شده است.

راهنما: اگر شما نگران قبول شدن در دانشگاه یا یافتن شغل هستید اگر دغدغه رفتار دختر یا پسری را دارید که قرار است با او ازدواج کنید، باید بدانید مادرتان بیشتر از شما و نگران تر از شماست. پس با او همدلی کنید، اگر ضروری است که به مشاوره تحصیلی، ازدواج یا کاری بروید، با هم به مشاوره مراجعه کنید تا او هم دلش آرام گیرد. این نگرانی را با یاری یکدیگر می توانید رفع کنید و این اتفاق، فشاری را که روی یک نفر است کمتر می کنید.

منبع: جام جم

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "چگونه از مادرانمان مراقبت کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه از مادرانمان مراقبت کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید