4 مفهوم فلسفی ژاپنی که به شما قدرت کنترل فکر می بخشند

به گزارش خانه انگلیسی، ژاپن فرهنگ و فلسفه ای غنی و مشهور دارد. آموزش های فلسفه ژاپن می تواند بر تمام جنبه های زندگی ما تأثیر گذاشته و به سمت بهتر شدن پیش ببرد. یکی از درس هایی که فلسفه ژاپنی به ما یاد می دهد مدیریت فکر است. شما می توانید در عین حال که فکرتان را شناور می گذارید تا با چالش های زندگی روبه رو گردد، آن را منظم کنید تا کارآیی بیشتری داشته باشد.

4 مفهوم فلسفی ژاپنی که به شما قدرت کنترل فکر می بخشند

امروز در خانه انگلیسی مگ تصمیم گرفته ایم شما را با 4 مفهوم فلسفی ژاپنی مناسب برای ایجاد تغییر حالات فکری آشنا کنیم.

1. Mushin no shin یا سکوت فکری

سکوت فکری بیشتر شبیه به آرزو است تا یک اتفاق واقعی. این اتفاق بی نهایت دلچسب است و افرادی که آن را تجربه نموده اند احساسی بهتر از آن نمی شناسند. در فلسفه ژاپن این مفهوم به سکوت صدای درونی شما اشاره دارد. ما به طور طبیعی همواره با خودمان صحبت می کنیم و حتی وقتی در حال استراحت هستیم صدای درونی ما در حال صحبت کردن است. سکوت فکری، آزادی به معنای واقعی است. مدیتیشن یکی از راه های رسیدن به سکوت فکری است اما همه به انجام آن علاقه ندارند.

تا به حال پیاده روی بی هدف را تجربه نموده اید؟ بدون هیچ تصمیم آگاهانه ای فقط راستای را دنبال می کنید که پاهایتان تصمیم می گیرند به آن سمت بروند. کل فکریت خالی است و ناخودآگاه ما آن را راهنمایی می نماید؛ دقیقا مثل اتفاقی که در زمان پیاده روی بی هدف پیش می آید. Mushin no shin فقط محدود به مدیتیشن نیست و در فعالیت های مختلفی می توان به آن رسید. پایکوبی، دویدن، کاراته، نقاشی یا انجام سودوکو از فعالیت هایی است که طی آن Mushin no shin را تجربه می کنید.

کلید رسیدن به Mushin no shin ثبات در هر فعالیتی است. ممکن است در آغاز یک فعالیت، برای یادگیری نحوه انجام آن احتیاج به توجه و کوشش زیاد داشته باشیم اما وقتی یاد گرفتیم و آن را به روتین تبدیل کردیم می توانیم امیدوار باشیم که Mushin no shin را تجربه کنیم. هر فعالیتی که به آن علاقه دارید را به صورت منظم و براساس یک روتین در طول هفته انجام دهید تا بتوانید سکوت فکری را تجربه کنید.

حتما شما هم روزهایی را تجربه نموده اید که در آن گذر زمان را متوجه نمی شوید. وقتی مهارت های لازم برای انجام کاری را به دست می آوریم فکر به راحتی ساکت می گردد و تمام کارها به صورت اتوماتیک انجام می گردد. وقتی بتوانید صدای درونی فکرتان را خاموش کنید تمرکزتان برای انجام کار بالا می رود و حتی ممکن است سرعت انجام کارتان هم بیشتر گردد.

ممکن است قبلا چنین حالتی را تجربه نموده باشید پس می توانید باز هم آن را تجربه کنید. انگیزه اتان را از دست ندهید، تمرین کنید و به اندازه کافی وقت صرف کنید تا دوباره به Mushin no shin برسید.

2. Fudoshin یا فکر غیرقابل تحرک

وقتی یک سامورایی را در فکرمان تصور می کنیم احتمالا یک جنگجوی باشکوه، منظم و آرام را می بینیم. او فردی است که برای رسیدن به هدفش اراده ای محکم دارد. فودوشین دقیقا همین حالت است؛ اراده ای مقاومت ناپذیر برای رسیدن به هدف، بدون توجه به حواس پرتی های داخلی و خارجی. در بیشتر مواقع فودوشین علیه ما کار می نماید و حتی به ما آسیب می رساند. مثلا با وجود دندان درد می توانیم یک تکه کیک را بخوریم چون اراده نموده ایم که آن را بخوریم.

عادت کردن به فودوشین و تربیت خودمان برای قرار گرفتن در این حالت به ما یاری می نماید که به راحتی عادت های بد را کنار بگذاریم. اگر قصد ترک سیگار را داریم یا دوست داریم که گیاهخوار شویم، فودوشین به ما یاری می نماید. به یاری این فکریت می توانیم به راحتی به هر چیزی نه بگوییم و راسخ در راستا خودمان پیش برویم.

یک راه ساده برای تمرین این طرز فکر و رسیدن به اعتماد به نفس کافی برای انجام کارهای سخت، تأخیر انداختن در لذت است. اگر به موبایل خود معتاد هستید تصمیم بگیرید که در طول یک زمان مشخصی اصلا به آن نگاه نکنید. این کار را به مرتب انجام دهید تا فکر شما از این موضوع بگذرد و عادت خود را ترک کند. بعد از این به سراغ یک کار کمی سخت تر بروید و به همین شکل برای خودتان چالش تعریف کنید و ادامه دهید.

بزرگ ترین اشتباه در زمان استفاده از فودوشین بالا بردن سریع تعداد اهداف است. به جای اینکه تصمیم بگیرید از فردا هر روز به باشگاه بروید فقط هفته ای یک بار بدون هیچ بهانه ای ورزش کنید. این کار هم آسان تر است و هم برای انجام آن اشتیاق بیشتری دارید. فودوشین در همه جنبه های زندگی کاربرد دارد و فقط برای رسیدن به آن باید به خودتان قول بدهید و به آن پایبند بمانید.

3. Zanshin یا فکر ثابت قدم

زنشین حالتی است که وقتی یک کار به برترین شکل پیش می رود به فکر شما اجازه آرامش نمی دهد و تا خاتمه کار آن را بیدار و هشیار نگه می دارد. وقتی فودوشین بدون زنشین انجام می گردد مثل این است که تا آخرین لحظه یک مسابقه شما برنده بوده اید اما تیم رغیب در آخرین لحظات جام را می دزدد.

همه ما این حالت را تجربه نموده ایم که یک کار را با موفقیت آغاز نموده ایم و مثل یک برنده آن را انجام داده ایم اما در لحظه آخر به جای پیروزی به ناامیدی و ناکامی رسیده ایم. مهم نیست که 99% راستا را با موفقیت پیموده باشیم، اگر خاتمه را از دست بدهیم انگار هیچ کاری انجام نداده ایم. نکته فراموش شده در این راستا قدردانی و مراقبت از خودمان است.

زنشین یعنی تمرکز قاطعانه تا خاتمه کار، پس وقتی در حال اجرا کاری هستید نباید به مسائل دیگری مثل اتفاقات خانه یا حرف های دوستتان باشد. یا وقتی در حال وقت گذرانی با دوستانتان هستید اصلا به کارهای فردا فکر نکنید. اگر اجازه دهید فکرتان سرگردان گردد برای از دست دادن نتیجه نهایی آماده شده اید.

4. Shoshin یا فکر بی حد و مرز

مغز ما قدرت یادگیری و رشد باورنکردنی دارد اما فقط در صورتی که به فکرمان اطلاعات تازه بدهیم به این مرحله می رسیم.

دیدگاه های خشک و تعصب های مختلف مانع از رشد این توانایی می گردد. افراد معمولا بعد از رسیدن به یک هدف تسلیم می شوند و فکر می نمایند همه چیز با رسیدن به همان یک هدف تمام شده است. آن ها برای بهتر شدن در همان هدف کوشش نمی نمایند و اینجا است که شوشین را از دست می دهند.

هیچ وقت قبول نکنید که در اشتباه هستید چطور می خواهید رشد کنید؟ شوشین به شما اجازه می دهد که اشتباه کنید، رشد کنید و شرایط را بهتر کنید. شوشین به معنی گوش دادن، کوشش کردن برای درک دیگران و آماده بودن برای عذرخواهی است. بزرگ ترین چالش شوشین اعتقاد داشتن به چیزی بدون تعصب و باز گذاشتن راستا یادگیری است.

برای تمرین می توانید به آخرین بحثی که داشتید فکر کنید و سعی کنید خودتان را به جای شخص مقابل قرار دهید. به این فکر کنید او چه استدلال هایی در آن بحث داشته و هر کدام چقدر معتبر بوده اند. این کار به شما یاری می نماید تا به موضوعات از زاویه های تازهی نگاه کنید. بعلاوه خواندن مقالات افرادی که نظر مخالفی با شما دارند به شما این امکان را می دهد که بدون تغییر نظر خود، درباره نحوه تفکر دیگران بیاموزید.

سخن آخر

فکر ما قدرت های فراوانی دارد که از آن بی اطلاع هستیم. فلسفه ژاپن مفاهیم و راه کارهایی خاص، عمیق و پرمعنا به ما می دهد تا بتوانیم این قدرت ها را بشناسیم و راستا را برای بروزشان هموار کنیم. تسلط بر فکر و تربیت آن علاوه بر آرامش بی نهایت، به ما امکان تجربه زندگی با کیفیت بالاتر از حد معمول و افزایش بهره وری را می دهد.

این مطلب فقط جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه برطرف مسؤولیت خانه انگلیسی مگ را بخوانید.

منبع: medium

منبع: دیجیکالا مگ

به "4 مفهوم فلسفی ژاپنی که به شما قدرت کنترل فکر می بخشند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "4 مفهوم فلسفی ژاپنی که به شما قدرت کنترل فکر می بخشند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید