با غذاهای فیلیپینی آشنا شوید!
به گزارش خانه انگلیسی، غذاهای فیلیپینی ممکن است به اندازه همسایگان تایلندی و ویتنامی خود معروف نباشد، اما با بیش از 7،000 جزیره و یک تاریخ رنگارنگ، این مجمع الجزایر غذاهای متنوع و بسیار خوشمزه ای را برای امتحان کردن دارد. در همه جای فیلیپین از مواد غذایی تازه و سالم برای پخت غذاها استفاده می گردد و غذاهای خوشمزه با طعم های عجیب و بی نظیری را به وجود می آورند.

غذای ادوبو | Philippine adobo
لیست غذای فیلیپینی بدون آداابو کامل نیست. آدابو غذایی است که همه جا و در هر خانواده ای در فیلیپین یافت می گردد و منشا آن مکزیکی است.
اما فیلیپینی ها دریافتند که پختن گوشت (اغلب مرغ و گوشت خوک) در سرکه، نمک، سیر، فلفل، سس سویا و دیگر ادویه جات و ترشی جات یک راه عملی برای حفظ آن بدون استفاده از یخچال است. این سبک پخت و پز می تواند در گوشت یا حتی غذاهای دریایی نیز استفاده گردد.
سوپ سیناگانگ | Sinigang Soup
سیناگانگ یک سوپ داغ و ترش است. Sinigang را گاهی اوقات با تمبر هندی درست می نمایند که باعث تند و تیز شدن مزه آن می گردد. در این سوپ، سبزیجات مختلف و گوشت های متنوعی وجود دارد. باتوجه به نوع گوشت هرکدام دارای اسمی متفاوت خواهند شد. مثلا سوپ با گوشت خوک sinigang na baboy، گوشت با میگو sinigang na hipon، سوپ با گوشت ماهی sinigang na isda نامیده می گردد.
کریسپی پتا | Crispy Pata
این غذا در واقع دست و پای سرخ شده گوشت خوک به همراه زانوهای آن است که معمولا با فلفل قرمز، سس سویا، سرکه و سیر سرو می گردد.
سیسیگ | Sisig
سیسیگ را در یک ظرف داغ سرو می نمایند. هیچ چیز در غذای فیلیپینی به هدر نمی رود. در منطقه پام پانگانا، گونه ها، سر و کبد خوک را به همراه پیاز، چیل، مرکبات و تخم مرغ به یک غذای شگفت انگیز به نام سیسیگ تبدیل می نمایند. بافت تند و چرب این خوراکی یک غذای عالی برای سرو با یک نوشیدنی سرد است. در حالی که Sisig را می توان در بسیاری از رستوران ها پیدا کرد، نسخه اصلی را در Aling Lucing Sisig امتحان کنید.
لچون | Lechon
یکی از معتبرترین و بهترین غذاهای فیلیپینی (در کنار آدوبو) شاید لوچ معروف است.ریشه اصلی این غذا در اصل اسپانیایی می باشد این غذا یک گوشت خوک خوشمزه، با پوست کاملا مرطوب و آبدار است. Lechon اغلب در مناسبت های خاصی پخته می گردد.
رول فیلیپینی | Lumpia
این غذا در واقع رول های گوشت های کاملا سرخ شده و پر شده با مواد مختلف است معمولا رول ها نسبتا باریک هستند و اغلب همراه با یک سس زیاد شیرین و سبزیجات تند و خرد شده پخته می شوند.
چربی خرچنگ | Taba ng talangka
این غذا چربی های مختلف از خرچنگ های فشرده شده به همراه سیر است. این غذای فیلیپینی با استفاده از چربی بدست می آید و اغلب به عنوان یک سس برای میگو ها استفاده می گردد و یا با ماهی سرخ شده و برنج خورده می گردد. بهترین چربی خرچنگ از استان های Pampanga، Tarlac و Bulacan می آید.
خورشت مرغ | Pancit Bihon Guisado
یکی از محبوب ترین غذاهای فیلیپینی در میان خارجی ها و خود فیلیپینی ها، پانکیت (رشته فرنگی) است که گیسادو پانکیت (Pancit Guisado) شاید یکی از مشهورترین انواع آن باشد. این ظرف نودل به عنوان یک نماد برای زندگی طولانی در نظر گرفته می گردد، از این رو حضور آن در مراسم تولد لازم است. رشته فرنگی سوپ با سبزیجات و گوشت بریده شده (همه در سوپ، سس سویا و سس ماهی پخته شده) سرو می شوند.
سوپ زانو گاو | Bulalo Soup
غذای ایده ال برای یک روز سرد و بارانی در فیلیپین، یک کاسه گرم خوب از این سوپ است. این سوپ خوشمزه ابتدا با پخت ملایم گوشت گاو و مغز استخوان آن به همراه آب با سس ماهی، پیاز و فلفل قرمز سرو شد و بعدها در بعضی از مناطق سبزیجاتی نیز به آن اضافه شده است. این غذا بیشتر در استان Batangas در منطقه جنوب Luzon کشور فیلیپین شناخته شده است.
کباب خوک | Pork Barbecue
Mererienda یک میان وعده مورد علاقه در فیلیپین است. کباب خوک مورد علاقه مردم Pinoy نیز می باشد . این گوشت شیرین کره ای در طول وعده های غذایی عالی، با برنج معمولی سرو می گردد.
بیستک تاگالوگ | Bistek Tagalog
بیستک تاگالوگ یا استیک گوشت گاو فیلیپینی ترکیبی خوشمزه از طعم شور، ترش و شیرین است. گوشت گاو نر به صورت مخلوط شده و به طور عمده از سس سویا و کلامانسو، سرخ شده و سپس با پیاز مخلوط می گردد. پیاز فقط به اندازه کافی شیرین است تا بتوانید سس های شور و سس قوی را به گوشت اضافه کنید و طعم آن را متعادل کنید.
گوشت گاو | Kaldereta
Kaldereta یک غذای گوشت گاو فیلیپینی است که با سس گوجه فرنگی و چربی مخلوط شده و بسیار خوشمزه است. گوشت بز می تواند به جای گوشت گاو در این غذا مورد استفاده قرار گیرد و با آن مخلوط گردد، معمولا سبزیجاتی شامل هویج، فلفل و سیب زمینی نیز با آن سرو می گردد.
غذاهای فیلیپینی ممکن است از نظر شما بسیار شبیه به هم باشند ولی هرکدام طعم و مزه منحصر به فرد خود را دارند. در سفر به این کشور از امتحان کردن غذاهای فیلیپینی با طعم های بی نظیر غافل نمانید.
منبع: سفرمی