داستان وحشتناک بازماندگان حمله داعش در موزامبیک، تا پای جان دویدیم

به گزارش خانه انگلیسی، یک زن بازمانده در شهر پالمای موزابیک: در ماه نهم بارداری نتوانستم پا به پای دیگران فرار کنم و فرزندم را به تنهایی و در میان بوته ها به جهان آوردم.

داستان وحشتناک بازماندگان حمله داعش در موزامبیک، تا پای جان دویدیم

حدود 10 روز پیش گروه های وابسته به داعش به شهر ساحلی پالمای موزامبیک حمله کردند، کنترل آن را به دست گرفته و تعدادی از ساکنان این شهر را کشتند. بسیاری از مردم این منطقه آواره شده و به شهرهای مجاور پناهمی برده اند.

رویترز در گزارشی با بعضی ساکنان نجات یافته این شهر گفت وگو نموده و از تجربه و حال و هوای آنها پس از حمله داعشی ها می گوید.

به گزارش خانه انگلیسی، لوئیزا خوزه زن موزابیکی 10 روز پیش و هنگام حمله گروه های وابسته به داعش در نزدیکی مرکز نفت و گاز شهر پالما در شمال موزامبیک با اعضای داعش رو در رو شد. این زن 52 ساله مادر 5 فرزند است.

لوئیزا خوزه که اینک ساکن یک ورزشگاه در شهر بندری پمبا است، می گوید: من برای نجات جانم می دویدم. آنها از هر خیابانی سر در می آوردند.

ورزشگاه شهر بندری پمبا اینک خانه هزاران آواره ایست که از خشونت شهر پالمای موزامبیک فرار نموده اند.

او گفت: بعضی از آنها سلاح بازوکا داشتند، لباس فرم پوشیده بودند و شال های قرمز به سر بسته بودند.

خوزه گفت که حمله کنندگان به سرعت تمام زادگاه او را گرفتند. پروژه های عظیم نفتی این شهر بیش از 60 میلیارد دلار ارزش دارد.

کارگران امداد این منطقه بر این باورند که ده ها هزار نفر از ساکنان منطقه پالما در موزابیک پس از آغاز حملات 4 فروردین (24 مارس) از خانه و شهر خود گریخته اند. براساس آمار رسمی و تعیین دفتر هماهنگی و امور بشردوستانه سازمان ملل (OCHA) تنها 9900 نفر از آوارگان شهر پالما در پمبا و سایر مناطق استان کابو دلگادو ساکن شده اند.

گروه بین المللی و امدادی پزشکان بدون مرز نیز خاطرنشان کرد که بسیاری از ساکنان فراری شهر پالما در جنگل های اطراف پنهان شده اند.

موقعیت شهرهای پالما و پمبا در موزامبیک

بازماندگان حمله داعش به شهر پالمای موزابیک نیز شاهد اجساد زیادی در راستا فرار بوده اند که احتمالا از گرسنگی یا تشنگی جان باخته اند.

مردم در اسکله شهر پمبای موزابیک در انتظار قایقی هستند که احتمالا دوستان و خویشاوندشان آنها را حمل می نماید/ عکس: رویترز

یکی از ساکنان شهر پالما و کارمندش می گویند حمله کروکدیل ها نیز باعث مرگ بعضی از فراریان شهر پالما بوده است. آنها شاهد مرگ بعضی در میان گل و لای بوده اند.

از زمان آغاز درگیری ها ارتباط با پالما قطع شده است و رویترز نمی تواند به صورت مستقل گزارش شاهدان را تائید کند.

سخنگوی نیروهای دفاعی و امنیتی موزامبیک نیز در روز شنبه از اظهار نظر در باره شرایط شهر پالما خودداری کرد و تماس با پلیس ملی نیز بی جواب ماند.

استان کابو دلگادو که شهر پالما در آن قرار گرفته است از سال 2017 با شورش های مشابه گروه های نزدیک به داعش روبرو شده است.

مقامات امنیتی به رویترز خاطرنشان کردند درگیری میان گروه های وابسته به داعش و نیروهای دولتی در اطراف پالما تا آدینه گذشته ادامه داشته است.

دولت موزابیک اعلام نموده که ده ها نفر در حمله هفته گذشته به پالما کشته شده اند. با این وجود آمار تعیینی از تلفات و آوارگی ها وجود ندارد.

فاتو عبدالله علی به عنوان یکی از فراریان شهر پالمای موزابیک از شوهر و 3 فرزند خود دور افتاده است. او که ماه نهم بارداری اش را می گذراند نتوانست پا به پای دیگران فرار کند و فرزندش را در میان بوته ها به جهان آورد. او می گوید که بند ناف فرزندش را با یک شاخه درخت بریده است.

فاتو عبدالله علی یکی از ساکنان فراری شهر پالما- او پس از حمله گروه های وابسته به داعش به شهرش از پالما گریخت و در راستا فرار فرزندش را به جهان آورد- او اینک در هتلی در شهر پمبای موزامبیک ساکن است/ عکس: رویترز

فاتو یک روز پس از زایمانش گروهی دیگری را پیدا کرد و با یاری آنها به جایی امن منتقل شد.

او که اینک در هتلی در پمبا ساکن است، به رویترز گفت: تمام بدنم درد می نماید.

لوئیزا خوزه نیز می گوید که قبل از انتقال به دهکده کویتوندا 5 روز را در میان بوته ها گذرانده است و ریشه تلخ کاساوا (سبزی گرراستای شبیه هویج) خورده است. دهکده کویتوندا از سوی شرکت های عظیم نفتی مانند توتال فرانسه و برای اسکان کارمندان پروژه عظیم نفتی ساخته شده بود.

او پیش از انتقال به این دهکده مجبور به ترک 6 نفر از اعضای خانواده اش از جمله شوهر و دخترش شد زیرا قایق آنها جای بیشتری برای انتقال دیگران نداشت.

یک زن آواره روی زیراندازی در مرکز شهر پمبا نشسته است- او پس از حمله گروه های وابسته به داعش به شهر پالما از زادگاهش فرار کرد/ عکس: رویترز

دو منبع آگاه اعلام نموده اند که توتال در روز آدینه تمامی نیروهای باقی مانده خود در پروژه نفتی پالما را از منطقه خطر بیرون برده است. توتال از اظهار نظر در این باره خودداری کرد.

لوئیزا خوزه پس از انتقال به این دهکده هیچ خبری از اعضای خانوده خود ندارد و مرتب نگران حال و اوضاع آنهاست. امدادگران و دیپلمات ها می گویند هزاران آواره مانند خوزه در دهکده کویتوندا گیر افتاده اند.

منبع: عصر ایران

به "داستان وحشتناک بازماندگان حمله داعش در موزامبیک، تا پای جان دویدیم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "داستان وحشتناک بازماندگان حمله داعش در موزامبیک، تا پای جان دویدیم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید