طرز تهیه یک آش خوشمزه برای روزهای سرد و برفی

به گزارش خانه انگلیسی، آش دوغ بختیاری با مخلوط لوبیا و عدس و سبزی های محلی تهیه می گردد که اگر در دسترس ندارید می توانید از ترکیب سبزی آشی بهره ببرید. برای تهیه آش دوغ بختیاری بهتر است از دوغ ترش بهره ببرید و این به ذائقه شما بستگی دارد.

طرز تهیه یک آش خوشمزه برای روزهای سرد و برفی

آش دوغ بختیاری را به دو مدل ساده با کره محلی و سیرابی تهیه می نمایند که شاید استفاده از سیرابی در آش مورد پسند همه نباشد ولی اگر دوست دارید می توانید سیرابی را پخته و به مواد آش اضافه کنید.

مواد لازم برای تهیه آش دوغ بختیاری سنتی و خوشمزه

برنج 1 پیمانه

آب 3 پیمانه

دوغ 2 الی 2.5 پیمانه

لوبیا پخته شده 200 گرم

عدس 200 گرم

پیاز 3 الی 4 عدد

پونه، سیر، تره کوهی، نعنا به اندازه لازم

نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه به اندازه لازم

طرز تهیه آش دوغ بختیاری سنتی و با نخود و لوبیا

مرحله اول: آماده سازی

ابتدا باید از شب قبل لوبیا قرمز یا چیتی را خیس کنید و برای 12 ساعت بگذارید تا خیس بخورد و نفخ آن گرفته گردد و راحت تر پخته گردد. عدس را نیز 1 ساعت قبل از آغاز آشپزی خیس کنید تا پف کند. برنج نیم دانه را نیز خیس کند.

مرحله دوم: پخت مواد

لوبیا را به همراه کمی آب بگذارید تا پخته گردد و بعد آبکش کنید و جدا قرار دهید. برنج را به همراه 2 الی 3 پیمانه بگذارید تا پخته گردد و شفته گردد، دقت کنید برنج باید کاملا نرم گردد زیرا بعد افزودن دوغ برنج دیگر پخته نمی گردد. بعد از این که آب برنج کشیده شده باید دوغ را اضافه کنید.

مرحله سوم: افزودن سبزی

پیاز ها را پوست بگیرید و خلالی خرد کنید و داخل تابه به همراه کمی زردچوبه و روغن تفت دهید تا طلایی و سبک گردد، داخل یک تایه دیگر سیر را پوره کنید و تفت دهید و بعد پونه و تره و نعنا خشک و ادویه ها را اضافه کنید و برای چند دقیقه مواد را تفت دهید و به آش اضافه کنید، دقت کنید زمانی که دوغ در حال پخت است باید مداوم هم بزنید وگرنه دوغ بریده می گردد.

مرحله چهارم: آش دوغ بختیاری

در ادامه لوبیا و عدس پخته شده را به مواد اضافه کنید و هم بزنید. زمانی که آش کم کم غلیظ شد باید داخل کاسه بریزید و به همراه پیاز داغ تهیه شده و نعنا داغ این آش را سرو کنید. نوش جان.

فوت و فن های دستور پخت آش دوغ چهارمحال بختیاری

اگر دوغ شما ترش است نیازی به استفاده از نمک نیست.

اندازه آب بستگی به نوع برنج شما دارد و ممکن است کمتر یا بیشتر مصرف گردد.

می توانید از کمی سبزی آش تازه نیز بهره ببرید.

در صورت دلخواه می توانید از نخود پخته شده نیز بهره ببرید.

منبع: بهترین ها

منبع: فرارو

به "طرز تهیه یک آش خوشمزه برای روزهای سرد و برفی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه یک آش خوشمزه برای روزهای سرد و برفی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید