غذاهایی که بیشترین حساسیت را می آورند
به گزارش خانه انگلیسی، باشگاه خبرنگاران/ پژوهش ها نشان می دهد آمار حساسیت غذایی در حال افزایش است که حدود 8 درصد از بچه ها و 5 درصد بزرگسالان دچار حساسیت غذایی می شوند. همچنین توصیه می گردد برای تشخیص حساسیت غذایی به پزشک مراجعه کنید. از مهم ترین علائم حساسیت غذایی می توان به سختی در تنفس، استفراغ، تورم زبان، دهان و ورم صورت، درد شکمی، اسهال، کهیر، فشار خون پایین و جوش خارش دار اشاره نمود. این علائم گاهی خفیف، اما گاهی برای سلامتی بسیار تهدید کننده محسوب می شوند.
آنافیلاکسی شدیدترین واکنش حساسیتی است که در صورت جدی بودن، می تواند منجر به مرگ گردد. از علائم آنافیلاکسی می توان به تورم گلو، خارش و افت فشار اشاره نمود که دلایل آن مواردی مانند نیش حشرات، بعضی دارو ها و بعضی از مواد غذایی را شامل می گردد.
هر ماده غذایی ممکن است حساسیت ایجاد کند، اما بیشترین حساسیت ها با 8 نوع غذا به وجود می آیند که در ادامه این مطلب به آن ها اشاره خواهیم کرد:
- شیر گاو: شایع ترین حساسیت در بچه ها مبتلا به آلرژی غذایی، شیر گاو است. شیر گاو دارای قند، چربی، مواد معدنی، چربی، ویتامین ها و پروتئین است که در این بیماری ها حساسیت به قسمت پروتئین شیر گاو بیشتر دیده می گردد.
- تخم مرغ: حساسیت به تخم مرغ در بچه ها ممکن است به سفیده باشد و یا برعکس، زیرا پروتئین موجود در زرده و سفیده تخم مرغ کمی متفاوت است. با توجه به اینکه بیشتر پروتئین های حساسیت زا در سفیده تخم مرغ وجود دارند، پس حساسیت به سفیده تخم مرغ شایع تر است.تخم مرغ
- بادام زمینی: بادام زمینی یکی از شایع ترین علت واکنش های حساسیت شدید است. محصولاتی وجود دارند که دارای مقداری بادام زمینی هستند، پس اگر به بادام زمینی حساسیت دارید به برچسب محصولی که خریداری می کنید، دقت کنید و مطمئن شوید که محصول خریداری شده دارای بادام زمینی نباشد.
- ماهی: افرادی که به ماهی حساسیت دارند، ممکن است به تمام غذا های دریایی حساسیت نداشته باشند، بنابراین می توانند از دیگر غذاهای دریایی استفاده نمایند.
- آجیل های درختی: از شایع ترین آلرژی بچه ها و بزرگسالان است که می تواند حساسیت های خفیف و یا علائم تهدید نماینده به همراه داشته یاشد.
- غذا های دریایی: غذا های دریایی مانند ماهی، میگو و صدف از ارزش غذایی بالایی برخوددار هستند. اما در بعضی از افراد به خصوص بچه ها ممکن است باعث بروز حساسیت شوند.
- گندم: به دلیل دارا بودن پروتئین می تواند برای بعضی از بچه ها حساسیت زا باشد.
-سویا: پروتئین سویا می تواند در بعضی افراد حساسیت زا باشد. سویا به دلیل پروتئین فراوانی که دارد در بسیاری از محصولات غذایی بسته بندی وجود دارد؛ به همین دلیل افرادی که به سویا حساسیت دارند به این نکته توجه نمایند.
توصیه می گردد زمانی که به یک نوع ماده غذایی بدنتان واکنش نشان می دهد به متخصص مراجعه کنید. باید به این نکته توجه داشت که هیچ دارویی برای درمان قطعی حساسیت غذایی وجود ندارد. بنابراین بهترین درمان، پرهیز از مصرف مواد غذایی است که بدنتان نسبت به آن واکنش نشان می دهد. همچنین هنگام خرید محصولات غذایی حتما به برچسب آن ها توجه کنید و مطمئن شوید حاوی مواد غذایی که به آن ها حساسیت دارید، نباشند.
منبع: همگردی