نحوه ساخت گوشت مصنوعی؛ گوشت مصنوعی جایگزینی برای گوشت حیوانی؟
به گزارش خانه انگلیسی، در این مطلب کوشش شده به این پرسش ها پاسخ داده گردد که آیا گوشت گوشت مصنوعی (آزمایشگاهی) در آینده به عنوان یکی از منابع اصلی تامین پروتئین بشر در نظر گرفته خواهد شد؟ آیا گوشت مصنوعی جایگزین گوشت حیوانی می گردد؟ در این مطلب بعلاوه به چگونگی فراوری گوشت آزمایشگاهی مزایای احتمالی و بعضی از معایب آن پرداخته ایم.
به گزارش همشهری آنلاین به نقل از هلت نیوز، گوشت مصنوعی از سلول های ماهیچه اسکلتی که از یک حیوان زنده گرفته شده تولید می گردد. تعداد سلول ها تحت تنظیمات آزمایشگاهی مناسب افزایش می یابد، سپس توده های سلولی رشد یافته برای ایجاد محصول نهایی پردازش می شوند. فرآیند تولید گوشت پرورشی شامل موارد زیر است:
جداسازی سلولی: بیوپسی از سلول های ماهیچه اسکلت حیوان زنده بدون آسیب رساندن یا کشتن آن گرفته می گردد.
کشت سلولی: سلول ها در یک محیط غنی از مواد مغذی در یک بیوراکتور قرار می گیرند. محیط باید مواد مغذی لازم برای رشد سلول ها را تامین کند.
تشکیل بافت: با گذشت زمان، سلول ها تکثیر شده و به توده ای از بافت ماهیچه ای تبدیل می شوند که شبیه ساختار گوشت های معمولی است.
برداشت: توده بافت عضلانی به صورت گوشت های کشت شده مختلف و محصولات آن تولید می گردد.
در حال حاضر، در خود آمریکا، هیچ گوشت مصنوعی یا محصولات آن برای فروش موجود نیست. هدف دانشمندان و شرکت های فعال در این زمینه افزایش پذیرش و مصرف گوشت مصنوعی برای کاهش دامداری سنتی و در نتیجه کشتار حیوانات است. گوشت مصنوعی بعلاوه می تواند امکان احتیاج به مصرف پایدار گوشت در سال های آینده را فراهم کند. گوشت مصنوعی می تواند آینده غذایی بشر باشد زیرا می تواند به پایداری، امنیت غذایی، سلامت، رفاه حیوانات و محیط زیست یاری کند.
انسان احتیاجهای خود را با منابع محیط طبیعی تامین می نماید. هدف پایداری ایجاد آینده ای است که در آن انسان و طبیعت می توانند در کنار هم زندگی نمایند تا انسان ها بتوانند زنده بمانند. بعضی استدلال می نمایند که گوشت مصنوعی پایدارتر از گوشت های معمولی است، که جای بحث دارد زیرا تحقیقات در خصوص تأثیرات گوشت کشت شده بر سلامت، ایمنی و محیط زیست قطعی نیست.
بعضی از دانشمندان و حامیان حیوانات، گوشت های مصنوعی را گوشتی می دانند که بدون ظلم به دام به دست می آید. اگرچه گوشت کشت سلولی کشتار حیوانات را کاهش می دهد، اما برای استخراج سلول های بنیادی که به گوشت تبدیل می شوند، به حیوانات نیز احتیاج است. اما برای تولید گوشت مصنوعی به حیوانات کمتری احتیاج است. بنابراین، گوشت مصنوعی می تواند آرامش و آسایش حیوانات را تا حدی بهبود بخشد.
بعضی ادعا می نمایند که گوشت های مصنوعی ایمن تر از گوشت های معمولی هستند زیرا در یک محیط آزمایشگاهی کنترل شده تولید می شوند. بنابراین، عاری از عوامل بیماری زای رایج روده ای مانند ای . کولی (E. coli)، سالمونلا یا کامپی لوباکتر (شایع ترین عامل باکتریایی التهاب روده انسانی در دنیا) است. علاوه بر این، گوشت های مصنوعی می توانند فاقد آنتی بیوتیک باشند. برای جلوگیری از عفونت به دام ها آنتی بیوتیک داده می گردد. بنابراین، مقاومت آنتی بیوتیکی یک مسئله است. گوشت های مصنوعی را می توان از نظر عفونت و عوامل بیماری زا کنترل کرد.
منبع: فرارو